Er cigaretten blevet en forfærdelig livsledsager?

Bodil-oelholm.dkandreLeave a Comment

Cigaretter er og bliver en dårlig følgesvend. Vi ved, at det giver problemer på den lange bane. Vi ved, at den kan forårsage alvorlige sygdomme. Vi ved, at den skader luger, hjerte og hele kroppen. 

Hvorfor ryger en stor del af os så trods advarslerne, de grimme pakker og det dårlige helbred. 

Fordi det er rart at ryge, det er lækkert på altanen eller terrassen efter en lang dag. Film og serier har vist os gennem årtier, hvordan vi skal leve godt, smuk og æstetisk karakter, der falder cigaretten også indenfor. 

Men det gør ikke cigaretten bedre, kun konspirationen større. 

Cigaret

Kvit, mens du stadig kan

Hvem kan nå at stoppe med at ryge, omlægge deres liv og ændre den ærgerlige vane? Alle! 

Med undtagelse af mennesker, som bor på et hospice og har andre problemer at slås med, har vi alle sammen den mulighed, der hedder at kvitte smøgerne, inden det er for sent.

Det er svært, men muligt. 

Du kunne starte med at blive opmærksom på, hvornår du ryger. Du kan med garanti finde cigaretter, du ryger uden en stor nydelse, men bare fordi den lige er der. 

Start med at kvitte de cigaretter. Så står du stadig tilbage med din aftensmøg og din morgensmøg. For du lokaliseret og stoppet de cigaretter, du bare ryger, fordi du lige har tid og lyst, bliver det nemmere at stoppe med de nødvendige cigaretter. 

Så er det værd at huske på, ingen af cigaretter er nødvendige. Afhængighed til cigaretter er ikke ligesom afhængighed til et stof, hvor fraværet kan være fatalt. 

Rygende_kvinde

Få hjælp til at trappe ned

Hvordan kommer du så af med de nødvendige cigaretter? Den der cigaret, du skal bruge om morgen sammen med din kaffe, for at øjnene kan åbne sig. 

De cigaretter kunne fjernes med en elektrisk cigaret. Du kunne bruge en substitut for de nødvendige cigaretter. Se evt. udvalg på denne side.

Det gode ved en elektrisk cigaret er, at den ikke giver dig nikotin, ikke giver dig tjære og tobak i munden. Den elektriske cigaret kan også være vanedannende og skal ikke bare benyttes ukritisk – ligesom alt andet her i verden. 

Stærk_kvinde

Ingen dårlig undskyldning

Har du prøvet at kvitte smøgerne før, har du også hørt dig selv komme med forskellige dårlige undskyldninger. 

Du har hørt dig selv sige, at det er for svært, at det heller ikke betyder så meget, at du godt bare kan ryge en, og så stoppe derefter. 

Det er forståeligt, at det er svært, men det hjælper ikke med små afhop. Det giver kun cigaretten endnu mere magt over dig. Når du først husker, hvordan smagen er, rytmen i hverdagen, rutinen, vanen, bliver problemet igen stort og omfangsrigt. 

Drop det hellere i en fart, og tag din nye elektriske cigaret i munden, når du begynder at høre, en dårlig undskyldning være på vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *